Το Μπιλμπάο αποκλείστηκε από τις διοργανώτριες πόλεις του Euro

0
13

Το Μπιλμπάο ήταν μία από τις πόλεις που θα φιλοξενούσαν παιχνίδια για το Euro 2020. Συγκεκριμένα στο Σαν Μαμές η Ισπανία θα αντιμετώπιζε την Πολωνία, τη Σουηδία και την Σλοβακία, ενώ θα γινόταν και ένα παιχνίδι για τη φάση των 16.

Οι Αρχές του Μπιλμπάο ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους ότι έλαβαν επιστολή απ’ την UEFA για τον αποκλεισμό τους από τις διοργανώτριες πόλεις, καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν παρουσία κόσμου στο 25% της χωρητικότητας.

Στο Μπιλμπάο είναι έξαλλοι με την απόφαση, κατηγορούν την UEFA για μονομερή ενέργεια και τονίζουν πως θα κινηθούν νομικά για την αποζημίωση των χρημάτων που ξόδεψαν για το τουρνουά.

Ανακοίνωση από την UEFA δεν υπάρχει ακόμη, καθώς η ευρωπαϊκής Ομοσπονδία θα αποφασίσει οριστικά την Παρασκευή (23/4) για τις πόλεις που δεν έχουν ακόμη εγγυηθεί για την παρουσία κόσμου στις κερκίδες. Εκτός από το Μπιλμπάο, στην κατηγορία αυτή ανήκουν επίσης Μόναχο και Δουβλίνο.

Σύμφωνα με την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) είναι ακόμη δυνατό να φιλοξενηθούν παιχνίδια του Euro σε ισπανικό έδαφος με το Εστάντιο Ντε Λα Καρτούχα της Σεβίλλης να είναι υποψήφιο για την διεξαγωγή αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here