Το νέο πρόγραμμα του WRC

0
26

H επανεκκίνηση του πρωταθλήματος WRC θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου με το χωμάτινο Ράλι Εσθονίας, που εντάσσεται για πρώτη φορά στο αγωνιστικό καλεντάρι, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με το ασφάλτιν Ράλι Ιαπωνίας.

Ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, το οποίο διακόπηκε αφού πρόλαβαν να γίνουν οι εξής τρεις αγώνες: Το Ράλι Μόντε Κάρλο με νικητή τον Νεβίλ (Hyundai i20 WRC), το Ράλι Σουηδίας με πρώτο τον Εβανς με Toyota Yaris WRC και το Ράλι Μεξικού όπου θριάμβευσε ο Οζιέ, επίσης με Toyota Yaris WRC.

Τώρα επιστρέφει το WRC στις δραστηριότητές του και οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν τη συνέχισή του με βάση ένα πρόγραμμα πέντε αγώνων, τέσσερις από τους οποίους προβλέπεται να γίνουν στην Ευρώπη και ο πέμπτος στην Ιαπωνία. Πάντως γίνονται συζητήσεις για τη διοργάνωση και άλλων αγώνων, με υποψήφιες χώρες το Βέλγιο (Ypres Rally, 2 – 4 Οκτωβρίου) και την Κροατία! Για την Ελλάδα βέβαια ούτε συζήτηση, αν και η χώρα μας θεωρείται από τις πιο ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία του Covid – 19.

Το τροποποιημένο πρόγραμμα

1. Ράλι Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) – Νικητής, Νεβίλ (Hyundai i20 Coupe WRC)

2. Ράλι Σουηδίας  (13-16 Φεβρουαρίου) – Νικητής, Εβανς (Toyota Yaris WRC)

3. Ράλι Μεξικού (12-15 Μαρτίου) – Νικητής, Οζιέ (Toyota Yaris WRC)

4. Ράλι Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου) – χωμάτινο

5. Ράλι Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου) – χωμάτινο

6. Ράλι Γερμανίας (15-18 Οκτωβρίου) – ασφάλτινο

7. Ράλι Σαρδηνίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) – χωμάτινο

8. Ράλι Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου) – ασφάλτινο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here