Το σφύριγμα της επανέναρξης των αγώνων θα δοθεί από τους επιστήμονες

0
26

Στην εκπομπή Αθλητική Κυριακή στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε την Κυριακή, 12/4, ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς. Αναφερόμενος στις τρέχουσες δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη, τόνισε τις δράσεις αιμοδοσίας που διοργανώνονται από αθλητικούς φορείς με πιο πρόσφατη αυτή που φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ με μεγάλη ανταπόκριση και από την αθλητική οικογένεια αλλά και γενικότερα, με αποτέλεσμα τη συλλογή 164 μονάδων αίματος.

Ειδική αναφορά έγινε από τον γγΑ στη μεγάλη ανάγκη να μείνουν ζωντανά μετά την κρίση του COVID-19 τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία και έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μετά από τα μέτρα ανακούφισης που ήδη έχουν ληφθεί και στα οποία έχουν ενταχθεί ομοσπονδίες & ενώσεις ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως μελετώνται από τη ΓΓΑ μέτρα επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων και ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων, κοιτώντας και την πρόσφατη διεθνή εμπειρία. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν θανάσιμα τραυματισμένο».

Όσον αφορά στην επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, ο γγΑ σημείωσε: «Το καλοκαίρι θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για να ξαναχτυπήσει η καρδιά του αθλητισμού αλλά το σφύριγμα της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων θα το δώσουν οι επιστήμονες και μόνο με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Για την τρέχουσα μάχη της χώρας απέναντι στον κορονοϊό, ο κ. Μαυρωτάς άντλησε ένα παράδειγμα από τον αθλητισμό λέγοντας ότι σε κάθε δύσκολο αγώνα υπάρχει μια καθοριστική φάση που γέρνει την πλάστιγγα προς τη νίκη ή την ήττα. «Αυτή η φάση για μας είναι η περίοδος του Πάσχα, όπου πρέπει να φανούμε επίμονα πειθαρχημένοι ως κοινωνία ώστε να μην πάει χαμένη η πολύ καλή έως τώρα προσπάθεια». Όπως χαρακτηριστικά είπε, μάλιστα, η αναμέτρηση με τον κορoνοϊό, δεν είναι «νοκ άουτ» αλλά θα έχει και επαναληπτικό αγώνα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Τέλος, αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που και αυτοί προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, τονίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί του 2021 θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και επιστροφής στην κανονικότητα. Όσο για τους αθλητές που κι αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές με την απομόνωση, σημείωσε πως με την υπομονή, την επιμονή, την πειθαρχία και την αλληλεγγύη δίνουν το καλό παράδειγμα, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here