Το Φθινόπωρο οι εκλογές στην ΕΠΟ και στις ομοσπονδίες

0
17

Κανονικά το φθινόπωρο θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ και σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, μετά από νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, κάνει ειδική αναφορά στην ΕΠΟ, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις ομοσπονδίες που θα κάνουν εκλογές το φθινόπωρο, υπενθυμίζοντας ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA.

Ειδικότερα, από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.
Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here