Τρίτη σερί σεζόν σε Εθνική κατηγορία για τα Μετέωρα

0
49

Τα Μετέωρα θα πάρουν φέτος  για τρίτη σερί σεζόν μέρος σε εθνική ερασιτεχνική κατηγορία και συγκεκριμένα την Γ’ Εθνική η οποία για την ώρα είναι η τέταρτη στη σειρά κατηγορία.

Η Καλαμπακιώτικη ομάδα συνήθως όταν παίρνει μέρος σε εθνική κατηγορία συμμετέχει για συνεχόμενα χρόνια με εξαίρεση ορισμένες χρονιές κατά τις οποίες αμέσως υποβιβάσθηκε.

Άλλωστε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα κάθε χρόνο αλλάζει. Τα Μετέωρα έχει τύχει να ήταν στην 12η θέση με 48 βαθμούς σε σύνολο 18 ομάδων και να γνωρίσει τον υποβιβασμό. Έχει τύχει να είναι στην 7η θέση στις 13 ομάδες και να υποβιβασθούν.

Ουσιαστικά η σεζόν που πέρασε ήταν η πρώτη φορά που ευνοήθηκαν κι ενώ δεν ήταν στις θέσεις παραμονής, παρέμεναν όπως ήταν και το σωστό αφού το πρωτάθλημα, ελέω κορωναϊού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία ιδρύθηκε την σεζόν 1977-78 και την πρώτη χρονιά είχε 4 ομίλους.

Τότε ήταν η τρίτη στη σειρά κατηγορία και το 1981-82 έγινε η τέταρτη στη σειρά, η Δ’ Εθνική δηλαδή καθώς τότε ιδρύθηκε η Γ’ Εθνική ως επαγγελματική κατηγορία.

Στη συνέχεια η Δ’ Εθνική, ονομάζονταν Περιφερειακό πρωτάθλημα, στη συνέχεια έγινε και πάλι Δ’ Εθνική, ξανά Γ’ Εθνική ως τρίτη στη σειρά κατηγορία και πέρυσι αν και στο όνομα παρέμεινε ως Γ’ Εθνική, στη σειρά ήταν η τέταρτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα Μετέωρα πήραν μέρος για πρώτη φορά στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, την αγωνιστική περίοδο 1978-79 όπου και υποβιβάσθηκαν άμεσα.

Η επιστροφή τους ήταν άμεση καθώς την αγωνιστική περίοδο 1979-80 νίκησαν τα Καλύβια σε αγώνα μπαράζ με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων κι επέστρεψαν πανηγυρικά στην Εθνική Ερασιτεχνική.

Τότε δημιούργησαν και το ρεκόρ τους στις Εθνικές κατηγορίες καθώς παρέμειναν για 5 σερί αγωνιστικές περιόδους, κάνοντας μάλιστα πρωταγωνιστικές πορείες τις 4 πρώτες χρονιές, ενώ την 5η υπήρχε πλέον κορεσμός σε όλους τους τομείς και υποβιβάσθηκαν την σεζόν 1984-85. Αμέσως όμως έκαναν πλήρη ανανέωση η οποία άμεσα απέδωσε κι αμέσως επανήλθαν στην Δ’ Εθνική όπως είχε μετονομαστεί, την αγωνιστική περίοδο 1986-87. Υποβιβάσθηκαν άμεσα καθώς τότε γινόταν αναδιάρθρωση στην Δ’ Εθνική κι από την 6η θέση και κάτω όλοι υποβιβάζονταν.

συνεχίζεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here