Χρήστος Αυγέρος: “Η δουλειά, ο κόπος και η προσπάθεια ανταμείβονται”

0
324

Ο Χρήστος Αυγέρος είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο οποίος έχει περάσει σχεδόν απ’ όλα τα πόστα του ΑΣ Μετέωρα. Μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2004 στα Μετέωρα και μέχρι το 2012 ήταν ποδοσφαιριστής τους τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα όσο και στην Δ’ Εθνική. Την σεζόν 2011-12 ήταν εκτός από ποδοσφαιριστής και γυμναστής/συνεργάτης του Χρήστου Αντωνίου. Τελευταίο του παιχνίδι με τα Μετέωρα ήταν ο αγώνας για τα μπαράζ ανόδου με τον ΠΑΟ Κρύας στα Γιάννενα όπου τα Μετέωρα είχαν κερδίσει με 1-5, σημειώνοντας μάλιστα ένα γκολ, ενώ είχε και 2 ασίστ.

Στη συνέχεια την σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στον Άρη Περιστέρας και την περίοδο 2014-15 ήταν γυμναστής/συνεργάτης του Γιώργου Βακουφτσή. Την επόμενη σεζόν ήταν γυμναστής και πάλι στα Μετέωρα με προπονητή τον Βασίλη Γκούμπλια. Μάλιστα τον διαδέχθηκε όταν αυτός αποχώρησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 ως το τέλος εκείνης της σεζόν ενώ την επόμενη ήταν προπονητής στα τμήματα της Ακαδημίας. Στη συνέχεια ήταν γυμναστής με προπονητή τον Θεόδωρο Καραγιάννη στο ξεκίνημα της χρονιάς 2017-18 κι αμέσως μετά είχε το ίδιο πόστο δίπλα στον Γιώργο Βακουφτσή μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.

Φέτος ανέλαβε την Κ16 των Μετεώρων και κατάφερε να συγκροτήσει μία σχετικά καλή ομάδα παρά τις όποιες αποχωρήσεις που υπήρχαν.

Σήμερα μιλάει στο sportskalampaka για την Κ16 των Μετεώρων, την ανδρική ομάδα, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πώς αποφάσισες να αναλάβεις φέτος την Κ16 των Μετεώρων;

– Η πρώτη πρόταση που δέχθηκαν όσον αφορά την φετινή χρονιά ήταν για συνεργασία με την ανδρική ομάδα, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να δεχθώ γιατί οι απαιτήσεις ήταν πολλές. Η επόμενη πρόταση ήταν να αναλάβω την Κ16. Είδα ότι υπήρχε ένα ενδιαφέρον τμήμα, ήξερα τα παιδιά και αποφάσισα να την αναλάβω. Με πολύ προσπάθεια και πολύ κόπο καταφέραμε να στήσουμε μια ομάδα η οποία μέχρι τώρα είναι αρκετά ανταγωνιστική.

Οι αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομών που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια πως τις χαρακτηρίζεις; (αναφερόμενοι στα ξεχωριστά πρωταθλήματα που υπάρχουν, της Κ16, Κ14, Κ12, Κ10).

– Πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει αυτό. Υπάρχει επιτέλους ένα ενιαίο πλάνο σε όλε τις ΕΠΣΤ πάνω στις αναπτυξιακές ηλικίες με ξεκάθαρες ηλικιακά ομάδες. Σιγά-σιγά μπαίνουμε σ’ ένα σωστό δρόμο στα τμήματα υποδομής. Η Κ16 πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προθάλαμος των παραπάνω κατηγοριών όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες. Ένα παιδί 16 ετών οφείλει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε ανδρική ομάδα.

Έχεις  περάσει σχεδόν απ’ όλα τα πόστα στα Μετέωρα. Ποιο ήταν αυτό που θεωρείς ότι απέδωσες καλύτερα; Ποιο σου ταιριάζει;

– Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια χρονιά ή κάποια ομάδα. Κάθε χρονιά και σε κάθε ομάδα είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Αν είναι να ξεχωρίσω μια χρονιά είναι η περσινή 2018-19. Φθάσαμε την ομάδα της Καλαμπάκας σε υψηλό επίπεδο δουλειάς κι απόδοσης.

Θεωρώ ότι ως πτυχιούχος γυμναστής που είμαι μου ταιριάζει περισσότερο το κομμάτι της εκγύμνασης των αθλητών. Νομίζω ότι αυτό μου ταιριάζει πιο πολύ, είναι η δουλειά μου και θέλω να το υπηρετώ με συνέπεια.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά στην Κ16 των Μετεώρων που μπορούν να παίξουν στην ανδρική ομάδα στο μέλλον;

– Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. Για να παίξει ένα παιδί στην μεγάλη ομάδα χρειάζονται πολλά πράγματα. Η ίδια η ομάδα να βοηθήσει τα παιδιά κι ένας προπονητής να ξέρει και να μπορεί να τα αξιοποιήσει. Υπάρχει ταλέντο αυτή τη στιγμή στην ομάδα, γίνεται καλή δουλειά και κάποια παιδιά πιστεύω ότι έχουν καλή εξέλιξη όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

Φιλοδοξίες πάντα υπάρχουν. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Οι φιλοδοξίες μου αυτή τη στιγμή συμβαδίζουν με την ομάδα που προπονώ κι εργάζομαι. Ξέρω ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω και βήμα-βήμα όλα μπορούν να έρθουν. Αυτή τη στιγμή όμως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η εξέλιξη των παιδιών που δουλεύω.

Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή που έζησες μέσα από την ενασχόλησή σου με τα Μετέωρα;

– Έχω κατακτήσει αρκετούς τίτλους με τα Μετέωρα (πρωταθλήματα και κύπελλα) τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως γυμναστής στη μεγάλη ομάδα, αλλά και στα τμήματα της ακαδημίας. Η κορυφαία όμως στιγμή δεν είναι ούτε τίτλος ούτε κάποια άνοδος. Θεωρώ ότι αυτό που έζησα πιο έντονα και ήταν το pick το δικό μου και της ομάδας η περσινή νίκη της ανδρικής ομάδας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως ότι έχω κατακτήσει μ’ αυτή την ομάδα κάθε ένα είναι ξεχωριστό.

Την φετινή ανδρική ομάδα πως την βλέπεις;

– Η ανδρική ομάδα των Μετεώρων κάνει φέτος μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια. Κανείς στην αρχή της χρονιάς δεν πίστευε ότι θα είναι τόσο ανταγωνιστική στην κατηγορία που αγωνίζεται. Όλοι  -διοίκηση-προπονητές-ποδοσφαιριστές έχουν διαψεύσει τις προβλέψεις. Όλοι μαζί έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, η ομάδα είναι ανταγωνιστική, μπορεί να μείνει στην κατηγορία κι εύχομαι στο τέλος να καταφέρει να το πετύχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here