Χρήστος Ιακωβάκης: “Με συνέπεια και συνεχή προσπάθεια μπορούμε να αλλάξουμε κατηγορία”

0
264

Ο Χρήστος Ιακωβάκης είναι ένας από τους παλαιούς Τρικαλινούς ποδοσφαιριστές που ξεκίνησε από την ομάδα της γειτονιάς του, έπαιξε στον ΑΟ Τρίκαλα, διακρίθηκε κι αγωνίστηκε και σε ομάδες της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στη συνέχεια ήταν για αρκετά χρόνια προπονητής δουλεύοντας και σε ομάδες της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Αρκετά γνώριμος στο Καλαμπακιώτικο κοινό αφού δούλεψε γι’ αρκετά χρόνια στα Μετέωρα οδηγώντας τα και στην άνοδο στην Δ’ Εθνική, αλλά και στο Καστράκι.

Η τελευταία του ομάδα ήταν ο Πρόδρομος πριν από δύο χρόνια πριν επιστρέψει και πάλι φέτος στους πάγκους, προπονώντας την ομάδα της Θεόπετρας.

Η αφορμή για την σημερινή συνέντευξη ήταν η ίδια όπως και στην συνέντευξη του Μάκη Ζαβλανού, το Κυριακάτικο γειτονικό, Καλαμπακιώτικο, αλλά και ντέρμπι κορυφής της Β’ Ερασιτεχνικής, ανάμεσα στη Θεόπετρα και την Βασιλική.

Ο Χρήστος Ιακωβάκης μιλά στο sportskalampaka για το Κυριακάτικο παιχνίδι και φυσικά για την ομάδα του.

 Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της Θεόπετρας στο φετινό πρωτάθλημα;

Θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα αν οι παίκτες έρχονταν πιο συχνά στις προπονήσεις ώστε να δουλεύουμε περισσότερες ώρες μαζί. Μέχρι τώρα έχουν βγάλει μόνο το 30%-40% των ικανοτήτων τους λόγω των παραπάνω. Θα φύγω από αυτή την ομάδα ανεξάρτητα αν βγούμε ή όχι στην παραπάνω κατηγορία με το παράπονο ότι δεν την έφτασα εκεί που ήθελα με βάση πάντα την εμπειρία και το ταλέντο των παικτών.

 Η συνεργασία σας με το Δ.Σ. πως είναι;

Βλέπω αρκετή διάθεση από την διοίκηση, προσπαθούν αρκετά για να μην μας λείπει τίποτα ειδικά ο Σωτήρης Παπακώστας και ο Μάκης Γάτσιας, αλλά και τα άλλα παιδιά του Δ.Σ. Δεν έχω κανένα παράπονο, το γήπεδο είναι καλό, υπάρχει οργάνωση,  οι συνθήκες είναι αρκετά καλές και γενικά υπάρχει πολύ καλή συνεργασία.

 Πως χαρακτηρίζετε το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής;

Μπορώ να πω πως είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει 7-8 πολύ καλές ομάδες. Από αυτές η Θεόπετρα και η Βασιλική βρίσκονται ένα σκαλί παραπάνω. Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια ως το τέλος, δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε και το πληρώσουμε όπως στο παιχνίδι με την Τζούρτζια, απαιτείται συνεχή επαγρύπνιση ως το τέλος και φυσικά ο στόχος μας είναι η άνοδος στην Α’ Ερασιτεχνική.

Το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Βασιλική πως το αντιμετωπίζετε;

Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Έχει τα υπέρ και τα κατά. Εμείς από πλευράς εμπειρίας είμαστε ένα σκαλί παραπάνω. Το αντιστάθμισμα από τον αντίπαλο θα είναι η δύναμη και το πάθος στοιχεία που πρέπει να τα έχουμε κι εμείς για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές. Σε τέτοια παιχνίδια παίζουν μεγάλο ρόλο το πάθος, η δύναμη, η θέληση για τη νίκη.

 Η Θεόπετρα θα τα καταφέρει στο τέλος του πρωταθλήματος να ανεβεί στην Α’ Ερασιτεχνική;

Αν μπορούσαν οι παίκτες να μου υποσχεθούν ότι θα είναι πιο συχνά στις προπονήσεις και ότι δεν θα  έχουμε απουσίες  χωρίς ιδιαίτερο λόγο έχω την εντύπωση ότι είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και δικαιωματικά θα κερδίσουμε την κατηγορία.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω όσον αφορά  τον αντίπαλο προπονητή στο παιχνίδι της Κυριακής,  ο Μάκης Ζαβλανός είναι από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here