Χρήστος Χατζηλιάδης: “Το ποδόσφαιρο ενώνει και δημιουργεί δυνατές φιλίες”

0
166

Ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα των Μετεώρων την αγωνιστική περίοδο 2006-07 σε μία δύσκολη χρονιά καθώς η Καλαμπακιώτικη ομάδα προερχόταν από τον υποβιβασμό της από την Δ’ Εθνική. Μια χρονιά όμως αξέχαστη για όσους την έζησαν.

Πριν από το χθεσινό παιγνίδι είχαμε συνεννοηθεί να μιλούσε στο sportskalampaka σήμερα, σαν να ξέραμε και οι δύο το τι θα επακολουθούσε. Και άρα σήμερα θα ήταν πιο εύκολο.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε καθαρά το χθεσινό παιγνίδι και για το πως εξελίχθηκε: Ο Χρήστος Χατζηλιάδης απάντησε: “Κατ’ αρχήν ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιγνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο και κοίταξαν να εκμεταλλευτούν τις αρετές τους. Η δική μου ομάδα μπήκε πιο καλά στο παιγνίδι, είχαμε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, σημειώσαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε και δεύτερο.

Τα Μετέωρα όμως μπήκαν πολύ καλά στο δεύτερο μέρος, έπαιξαν πολύ σωστά, πίεσαν στο κέντρο και κατάφεραν  να ισοφαρίσουν μ’ ένα γκολ από φάουλ. Μάλιστα κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά την αποβολή τους και προηγήθηκαν σ’ ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Εμείς καταφέραμε να βρούμε το ψυχικό σθένος που χρειάζονταν, κάναμε και κάποιες αλλαγές και πιστέψαμε τουλάχιστον στην ισοφάριση πράγμα που καταφέραμε. Και στο τέλος μπορέσαμε να επιτεθούμε από την αριστερή πλευρά και σημειώσαμε και τρίτο τέρμα παίρνοντας έτσι ένα παιγνίδι το οποίο ίσως και να έμοιαζε χαμένο όπως εξελίχθηκε. Το ματς ήταν  αντάξιο του ήθους των δύο ομάδων, το κλίμα ανάμεσά μας ήταν καλό τόσο πριν τον αγώνα όσο και κατά τη διάρκειά του όπου ανάμεσα στους πάγκους δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό, όσο και στο τέλος του αγώνα. Χάρηκα που είχε αρκετό κόσμο κι αυτός ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ένα σπάνιο παιγνίδι”.

Για το πως είδε τα Μετέωρα: “Διαθέτουν ένα νεανικό και καλογυμνασμένο σύνολο  από το οποίο απ’ ότι φάνηκε λείπει η ψυχολογία λόγω των αποτελεσμάτων. Είμαστε μια ομάδα η οποία το περάσαμε κι εμείς αυτό. Τα Μετεώρα είναι μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κι έχει σπουδαίες αρετές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μπορούν να βρουν λύσεις και να πάνε καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Για το πως χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ειδικά τον 3ο όμιλο απάντησε: “Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά για εμάς που είμαστε νεοφώτιστοι. Τα Μετέωρα είχαν παίξει και πέρυσι και μάλιστα με επιτυχία. Επίσης το γεγονός ότι πέφτουν σχεδόν οι μισές ομάδες το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Οι περισσότερες ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία κι ένα αποτέλεσμα τα αλλάζει όλα. Κάθε παιγνίδι είναι κρίσιμο γιατί ουσιαστικά παίζονται 6 πόντοι, 3 γι’ αυτόν που κερδίζει και -3 γι’ αυτόν που χάνει. Στον όμιλό μας φαβορί είναι ο Πιερικός, τα Σέλλανα είναι έμπειρη ομάδα, ο Θησέας Αγριάς είναι επίσης δυνατός, ενώ εγώ θεωρώ και πολύ δυνατή την ομάδα της Αταλάντης καθώς διαθέτει καλό σύνολο. Τώρα όσον αφορά τις ομάδες που είναι πιο πίσω δεν νομίζω ότι θα τα παρατήσουν κι ότι όλες μέχρι το τέλος θα το παλέψουν”.

Η τελευταία ερώτηση ήταν για το πως αισθάνθηκε που αντιμετώπισε μία ομάδα που την είχε υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής. Η απάντησή του ήταν: “Το είχα πει και στον πρόεδρο ότι ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που θα φιλοξενούσαμε τα Μετέωρα γιατί είχα περάσει πολύ καλά στην Καλαμπάκα παρόλο που έτυχα να είμαι σε μία δύσκολη χρονιά. Ήθελα να ξαναβρεθώ μ’ αυτήν την ομάδα γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει και δημιουργεί παντοτινές φιλίες. Ήθελα να φιλοξενήσουμε όλη την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, βέβαια χάρηκα πάρα πολύ που κερδίσαμε εμείς τελικά, αλλά τα συναισθήματα ήταν και λίγο ανάμικτα. Μόνο που είδα το σήμα των Μετεώρων ένιωσα κάτι το διαφορετικό. Να είμαστε καλά και θα τα ξαναπούμε στο δεύτερο γύρο, θα χαρώ να δω και όσους δεν είδα σήμερα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here