Χωρίς οπαδούς χάνουν το πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι

0
10

Το θεωρητικό προβάδισμα του γηπεδούχου πάει… στράφι στα παιχνίδια που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, με έρευνα να δείχνει πως οι πιθανότητες νίκης μειώνονται κατά 10% και σημειώνονται λιγότερα γκολ.

Η εποχή του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο έχει για σήμα-κατατεθέν τα άδεια γήπεδα, συνθήκη που αφαιρεί αυτόματα τις πιθανότητες νίκης για τον γηπεδούχο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το «The Conversation», το πλεονέκτημα νίκης για τις ομάδες που παίζουν εντός έδρας πέφτει από 46% σε 36% όταν πρόκειται για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, σκοράρουν λιγότερο συγκριτικά με τις αναμετρήσεις που έχουν τον 12ο παίκτη στο πλευρό τους.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενες ευνοούνται από αυτή τη συνθήκη και από το 26% ανεβαίνουν στο 34% ως ποσοστό νίκης χωρίς φιλάθλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, με το restart της Bundesliga, τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν, αφού από τα 9 παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, μόνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ υπερασπίστηκε την άδεια έδρα της, κόντρα στη Σάλκε.

Οι ερευνητές μελέτησαν όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί χωρίς κόσμο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου κι έπειτα, αλλά η πλειονότητά τους αφορά τον 21ο αιώνα, με 191 αναμετρήσεις σε Γαλλία και Ιταλία, αλλά και παιχνίδια από τη La Liga και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here