Έννατος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης

0
210

Τα 68 γκολ του Κώστα Φορτούνη τον τοποθετούν στην 9η θέση των all time σκόρερ στον Ολυμπιακό ενώ οσυμπαίκτης του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, είναι ο 14ος κορυφαίος φορ στην σχετική τοπ λίστα των στράικερ των Πειραιωτών!

Οι Αλέξης Αλεξανδρής και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχουν γράψει την δική τους μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό με πολλά γκολ και τίτλους και φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας των κορυφαίων σκόρερ ever στην ομάδα. Μία λίστα που αποτυπώνεται σχετικά και στο Transfermarkt με τον Αλεξανδρή να έχει 162 γκολ και τον Τζόρτζεβιτς 154. Το ενδιαφέρον της σχετικής λίστας ως προς την πρώτη της 12άδα είναι προφανώς ότι έχει δύο εν ενεργεία παίκτες, έναν τον Κώστα Μήτρογλου στην 6η θέση με 82 γκολ, και έναν του Ολυμπιακού, τον Κώστα Φορτούνη στην θέση Νο9 με 68 γκολ και μόλις ένα πίσω από τον Τσαλουχίδη και τρία πίσω από τον Ίλια Ίβιτς (που είναι λίγο πιο πάνω του).

Ο «Φόρτου» συνολικά στον Ολυμπιακό έχει 205 ματς με 68 γκολ και 60 ασίστ. Σε σχέση τώρα με την κατάταξη των φορ. Εκεί είναι προφανώς ξανά πρώτος ο Αλεξανδρής ενώ ο Μήτρογλου είναι 4ος. Στην 11η θέση είναι ο Ιντέγε, νυν φορ του Άρη, με τα 28 του γκολ και στην 14η θέση βρίσκεται ένας εν ενεργεία φορ του Ολυμπιακού, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 24 τέρματα. Ο Ελ Αραμπί είναι φυσικά κοντά στις επιδόσεις του Ιντέγε αλλά & του Ντάρκο Κοβάσεβιτς που ευρισκόμενος στην 10η θέση έχει 31 γκολ. Ο Γαλλοαλγερινός φορ έχει στον Ολυμπιακό 39 αγώνες με 24 γκολ και 6 ασίστ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here