Τα Μετέωρα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που θα διεξαχθεί αύριο θ’ αντιμετωπίσουν την Λυγαριά εκτός έδρας στις 16.00.
Τα Μετέωρα πέρυσι κατέκτησαν για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής, πήραν μέρος στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και στο τελευταίο τους παιχνίδι με την Μαλεσίνα μηδενίστηκαν καθώς δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια διεγαγωγής του αγώνα.
Παρόλα αυτά ως επιλαχούσα ομάδα δέχθηκαν πρόσκληση από την ΕΠΟ για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την οποία δεν έκαναν αποδεκτή.
Από εκεί και πέρα οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν πάρα πολλές αφού αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές.
Προπονητής για την νέα σεζόν είναι ο Γιώργος Λουλές με συνεργάτες τον Γρηγόρη Τσιρογιάννη και τον Βαγγέλη Τζαχρήστο.
Στις μεταγραφές απέκτησαν τους Μπονέλη (Νεοχώρι), Καλαμαρά (ΑΕ Μενιδίου), Χατζηδημητρίου (Δήμητρα), Γκόβαρη (Καστράκι), Κοτόρρι (Καστράκι), Τσιακμάκη (Κεφαλόβρυσο) και Νιαβή που επέστρεψε από την Κρύα Βρύση όπου είχε δοθεί με υποσχετική.
Από την άλλη πλευρά σε σχέση με το περσινό ρόστερ αποχώρησαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Καλτσάς (Αχαιός), Πολυζόπουλος (Φήκη), Κατσιούλας (Φήκη), Ψαθογιαννάκης (Λυγαριά), Τσακνάκης (Κρύα Βρύση), Νταλούκας (Χαραυγιακός), Φορτούνης (Πορταϊκός), Καραμούζης (ΑΟ Σελλάνων), Πούλιος (Λυγαριά), Ζησόπουλος (Κρύα Βρύση), Ρεσούλι (Κρύα Βρύση), Νικλητσιώτης (Πρίνος), Μαρούδας (Ηλυσιακός).
Απέναντι στην Λυγαριά
Όπως και στην αγωνιστική περίοδο 2021-22 που στην πρεμιέρα είχαν αγωνιστεί στο γήπεδο της Λυγαριάς απέναντι στην τοπική ομάδα το ίδιο θα γίνει και φέτος.
Τα ανανεωμένα λοιπόν Μετέωρα θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η Λυγαριά από την άλλη πλευρά διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα κι έχει στον πάγκο της για 7η χρονιά τον Νίκο Κακούσιο που έχει αγωνιστεί στα Μετέωρα παλαιότερα και κατάγεται από την Ασπροκκλησιά. Πέρυσι είχε πάρει την δεύτερη θέση στον β’ όμιλο και είχε αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου όπου είχε ηττηθεί από το Νεοχώρι στην παράταση με 3-2.
Φέτος παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένη και θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η μεταξύ τους προϊστορία
Το 2021-22 στην τότε πρεμιέρα τα Μετέωρα είχαν κερδίσει με 1-0.
Την σεζόν 2022-23 τα Μετέωρα παρά το ότι ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο κι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής είχαν πάρει την νίκη με 2-1.
Πέρυσι η Λυγαριά είχε κερδίσει τα Μετέωρα με 3-2, μάλιστα είχε προηγηθεί και 3-0 υποχρεώνοντας τα στην πρώτη τότε τους ήττα.

















