Mε νίκη έκλεισε η ΑΕΚ τα φιλικά της επί ολλανδικού εδάφους, καθώς επιβλήθηκε την Τετάρτη με ανατροπή 2-1 της Κόρτραϊκ.
Ο Μάρκο Νίκολιτς χρησιμοποίησε 19 παίκτες, δείχνοντας να έχει κατασταλάξει στο βασικό rotation, τουλάχιστον όσον αφορά τις άμεσες υποχρεώσεις της «Ένωσης», που σε 15 ημέρες (24/7) ρίχνεται στη μάχη του Conference League.
Το ματς έγινε στο Μπουργκ Χάαμσταντ, με τη βελγική ομάδα να προηγείται στο 37΄ με κεφαλιά του Λάμπερτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Στο 67΄ η ΑΕΚ ισοφάρισε όταν ο Γκατσίνοβιτς έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο γκολκίπερ απέκρουσε πολύ δύσκολα, αλλά ο Περέιρα με νέα κεφαλιά έγραψε το 1-1.
ο νικητήριο γκολ σημείωσε στο 88΄ ο Ζίνι με προβολή μετά από παράλληλή μπαλιά του Πήλιου. Στις καθυστερήσεις ο «Δικέφαλος» κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε άστοχα ο Πέτρος Μάνταλος.
Η αποστολή της ΑΕΚ επιστρέφει αύριο (10/7) και την επόμενη Τρίτη (15/7) αντιμετωπίζει την Ομόνοια στην OPAP Arena, στην πρόβα τζενεράλε για την ομάδα του Νίκολιτς πριν τα ευρωπαϊκά της ματς.
















