Στον πιο δυνατό φιλικό αγώνα της προετοιμασίας του ο Λεβαδειακός έβαλε πολύ δύσκολα στην Κυπελλούχο Ιταλίας Μπολόνια, πριν ηττηθεί στο τέλος με 3-2 στο προπονητικό κέντρο των «ροσομπλού».
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου η δράση ήταν… καταιγιστική. Στην επιστροφή του στην Ιταλία ο Τσίρο Ιμόμπιλε σκόραρε δις (47΄, 62΄) βάζοντας μπροστά με 2-0 την ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο.
Η αντίδραση των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, που αφού αρχικά γλίτωσαν το γκολ χάρη στο δοκάρι στην προσπάθεια του Λαμαράνα (72΄), είδαν τον Πεντρόσο να «μιμείται» τον Ιμόμπιλε και να ισοφαρίζει, σκοράροντας δύο φορές στο 75΄ (πέναλτι) και στο 79΄.
Οι Βοιωτοί έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή στο 87΄ με τον Λάιους, στο επόμενο λεπτό (88′) ήρθε ο Νταλίνγκα με κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ να δώσει τη νίκη στην Μπολόνια.
















