Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στα αγωνίσματα κολύμβησης του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, χάρη στον Απόστολο Σίσκο.
Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 200 μ. ύπτιο στο Παρίσι, κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:53.81 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι.
Ο Σίσκος «κατέβηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του το φράγμα του 1:54, βελτιώνοντας το 1:54.06 που είχε σημειώσει στον ημιτελικό. Με εντυπωσιακό τελευταίο 50άρι, κατάφερε να προσπεράσει και να αφήσει πίσω του τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 1:53.96, αλλά και τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ, που έμεινε τέταρτος με 1:54.07.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα με χρόνο 1:53.08. Ο Κος πρόσθεσε τον ευρωπαϊκό τίτλο στις ήδη μεγάλες διακρίσεις του ως Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και δεν πλησίασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ 1:52.30 που είχε πετύχει στον ημιτελικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους βοηθούς του προπονητή Παναγιώτη Βελέντζα είναι και ο Καλαμπακιώτης Χρήστος Αδάμος ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι και μαζί με όλο το υπόλοιπο τιμ πανηγύρισε αυτή την μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική κολύμβηση.











