Μουντιάλ 2026: η Παραγουάη νίκησε την Τουρκία 1-0

0
18

Με το ταχύτερο γκολ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Παραγουάη επικράτησε με 1-0 της Τουρκίας στο Σαν Φρασίνσκο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ 2026 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στη φάση των νοκ-αουτ του θεσμού.

Με γκολ στο 65ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, η Παραγουάη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και αιφνιδίασε πλήρως τους Τούρκους. Ο Πίτα ανέκτησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, «μοίρασε» στον Γκαλάρζα και ο τελευταίος σούταρε από απόσταση γράφοντας με υποδειγματικό τελείωμα το 1-0. Το εν λόγω τέρμα ήταν το ταχύτερο μέχρι στιγμής στο φετινό Μουντιάλ.

Στο 45+3′ του αγώνα οι Νοτιοαμερικάνοι έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς ο Αλμιρόν αντίκρυσε κόκκινη κάρτα. O διαιτητής πήγε στο VAR και απέβαλλε τον παίκτη επειδή έκρυψε το στόμα του και μιλούσε στον Μουλντούρ. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που μπήκε σε ισχύ ο εν λόγω κανονισμός.

Τουρκία (Βιντσένστο Μοντέλα): Τσακίρ, Μουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντάκτσι (86′ Κοκσού), Καντίογλου (71′ Ελμαλί), Τσαλχάνογλου, Γιουκσέκ (60′ Ουζούν), Γκιουλέρ, Ακγκούν (60′ Γκουλ), Γιλντίζ, Ακτούρκογλου (46′ Γιλμάζ)

Παραγουάη (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκιλ, Κάσερες (81′ Μαϊδάνα), Γκουστάβο Γκόμεζ, Αλντερέτε, Αλόνσο, Γκαλάρσα (91′ Κανάλε), Ντιέγκο Γκόμεζ (67′ Βελάσκεζ), Κούμπας, Αλμιρόν, Ενσίσο (91′ Αβάλος), Πίτα (46′ Μπομπαντίγια)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου μετά την 2η αγωνιστική

  1. ΗΠΑ 6, 6-1
  2. Αυστραλία 3, 1-2
  3. Παραγουάη 3, 2-4
  4. Τουρκία 0, 0-3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here