Ο Απόλλων Σμύρνης η 14η ομάδα της Σούπερ Λιγκ

0
23

Ο Απόλλων Αθηνών (ή Σμύρνης όπως λέγεται τα τελευταία χρόνια) θα είναι η 14η ομάδα της Σούπερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” νίκησε χθες για δεύτερη φορά την Ξάνθη σε αγώνα μπαράζ με 3-1, είχε προηγηθεί η νίκη της Τετάρτης με 1-0 και πλέον ανήκει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας μπαράζ ήταν ανάμεσα στην Ξάνθη που είχε τερματίσει στην προτελευταία θέση της Σούπερ Λιγκ και του Απόλλωνα που είχε τερματίσει στην 2η θέση της Σούπερ Λιγκ 2 κι όπως προβλέπονταν από την προκήρυξη των δύο αυτών πρωταθλημάτων.

Ο Απόλλων λοιπόν επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ ύστερα από δύο χρόνια και πάλι και σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη που πέρασε μια δύσκολη χρονιά με τα θέματα της πολυϊδιοκτησίας και τελικά αυτό το πλήρωσε με τον υποβιβασμό της στην Σούπερ Λιγκ 2 ύστερα από 32 σερί χρόνια που αγωνίζονταν στην μεγαλύτερη κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Είναι γεγονός πως η Ξάνθη είχε ανεβεί στην Α’ Εθνική το 1988 κι από τότε συμμετείχε ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής (Σούπερ Λιγκ σήμερα).

Η Ξάνθη είχε καταφέρει να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, να τους πουλάει στους μεγάλους συλλόγους της χώρας, αλλά πάντα να έχει μια καλή ομάδα, η οποία έφτασε να αγωνιστεί ακόμα και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα τα ωραία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και η ακριτική ομάδα καλείται να αναδιοργανωθεί και να επιστρέφει και πάλι στην κορυφαία κατηγορία.

Η νέα Σούπερ Λιγκ

Οι ομάδες λοιπόν που θα πάρουν μέρος τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Σούπερ Λιγκ είναι:

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Βόλος, Παναιτωλικός, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here