Παναγιώτης Πολυζόπουλος: “τα Μετέωρα αξίζουν για πολλούς λόγους να μείνουν στην κατηγορία”

0
336

Ένας από τους πλέον βασικούς ποδοσφαιριστές των Μετεώρων τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο Παναγιώτης Πολυζόπουλος. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΤ κι από τα μικρά της τμήματα και σε ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε στον ΑΣ Τρίκαλα 2011 τη διετία που αυτός αγωνίζονταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και πάλι στην ΑΕΤ για ένα εξάμηνο κι αμέσως μετά μεταγράφηκε στην Φαρκαδόνα με την οποία αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική, εκεί όμως στάθηκε άτυχος καθώς είχε έναν σοβαρό τραυματισμό μένοντας αρκετό χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων. Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στην Κρύα Βρύση η οποία εκείνη τη χρονιά βγήκε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΤ κι από την χρονιά 2017-18 ως και σήμερα αγωνίζεται στα Μετέωρα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportskalampaka αναφέρεται στη φετινή χρονιά, στην καριέρα του γενικά, αλλά και για το γεγονός ότι ενώ έχει πετύχει δύσκολα γκολ, στα φαινομενικά εύκολα αποτυγχάνει.

Μετά την εντός έδρας από τον Θησέα, τα Μετέωρα πήγαν και κέρδισαν στην Τσαριτσάνη. Πως το πέτυχαν αυτό;

– Όλοι μας θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι μετά την προηγούμενη ήττα. Το περιμέναμε όμως ότι θα κερδίζαμε. Άλλωστε ήταν το τελευταίο μας χαρτί. Η ήττα ή ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν μοιραία ως αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά παίξαμε για να κερδίσουμε. Μας βγήκε και το παιχνίδι καθώς ήμασταν πολύ καλοί. Όλα τα παιδιά το ήθελαν πολύ να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε.

Τα Μετέωρα αξίζουν να μείνουν στην κατηγορία;

– Ναι αξίζουν να μείνουν στην κατηγορία από πολλές πλευρές. Το υλικό που υπάρχει είναι πολύ καλό, έχουμε πολύ καλό γήπεδο στη διάθεσή μας, καλές εγκαταστάσεις, είναι ομάδα  πόλης, για όλα αυτά σίγουρα αξίζουν να μείνουν στην κατηγορία.

Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή Λάρισας πως το αντιμετωπίζετε;

– Έχουμε πλέον μπροστά μας 6 τελικούς. Ο πρώτος είναι την Κυριακή. Οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσουμε όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Την Κυριακή πρέπει να παίξουμε μόνο για να πάρουμε την νίκη. Ακόμα και το “Χ” θα είναι καταστροφικό για μας.

Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σε σχέση με τον περσινό πως θα το χαρακτήριζες;

– Πιο αδύναμο το φετινό. Υπάρχει όμως μια ισορροπία στις ομάδες. Πάνω κάτω όλες οι ομάδες είναι το ίδιο. Αν εξαιρέσουμε τον Πιερικό που έχει ξεφύγει και την Ποταμιά που είναι η πιο αδύναμη ομάδα, από την προτελευταία μέχρι και τη δεύτερη της βαθμολογίας όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν ή να χάσουν, είναι απλά θέμα ημέρας. Πέρυσι υπήρχαν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου που  ξεχώριζαν και οι άλλες ομάδες ακολουθούσαν από πίσω.

Φέτος έχεις σημειώσει φοβερά δύσκολα σε εκτέλεση γκολ κι έχεις χάσει άλλα φαινομενικά πιο εύκολα. Πως συμβαίνει αυτό;

– Ναι αυτό έχει γίνει. Έχω σημειώσει γκολ από μακρινές αποστάσεις κι έχω αστοχήσει σε άλλα που φαίνονταν εύκολα. Μετά ίσως να είναι και ψυχολογικό. Στο παιχνίδι με την Τσαριτσάνη πήγα στην μπάλα και με το τέρμα σχεδόν άδειο ήμουν σίγουρος ότι θα πάει η μπάλα στα δίχτυα, αλλά έφυγε άουτ. Είναι κάτι  που δεν ελέγχεται, είναι και θέμα τύχης, είναι όμως και περίεργο φαινόμενο.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

– Πλέον έχουν περάσει και τα χρόνια και το ποδόσφαιρο το βλέπω ως χόμπι. Να βγάλει κανείς λεφτά τώρα από το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Φιλοδοξία μου αυτή τη στιγμή είναι να σώσουμε τα Μετέωρα για φέτος γιατί το αξίζουν και του χρόνου βλέπουμε, έχει ο Θεός.

Ποια είναι η κορυφαία σου στιγμή ως ποδοσφαιριστής;

– Θα έλεγα το άλμα που είχα κάνει όταν ήμουν 17 χρονών και είχα μεταγραφεί από την ΑΕΤ στον ΑΣ Τρίκαλα. Για μένα τότε ήταν ένα όνειρο αυτή η μεταγραφή. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερή μου στιγμή.

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή που έχεις ζήσει με τα Μετέωρα αυτά τα τρία χρόνια;

Πολλές είναι οι σημαντικές στιγμές με τα Μετέωρα καθώς έχουμε κατακτήσει κύπελλο και πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Όλοι όμως κρατάμε τη νίκη στο περσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι επιτυχίες αυτά τα χρόνια ήταν πολλές, αλλά στο παιχνίδι αυτό έγινε η υπέρβαση από όλους μας.

Όσον αφορά όμως το σήμερα θα ήθελα τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου στα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν λίγο περισσότερη βοήθεια από το φίλαθλο κόσμο της πόλης. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι για την ομάδα είναι μεγάλη και πρέπει και οι φίλαθλοι να έρθουν λίγο περισσότερο κοντά μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here