Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική – τι θα γίνει με τα Μετέωρα

0
45

Η παραμονή των Μετεώρων στην Γ’ Εθνική κατηγορία την φετινή περίοδο ήταν ένα θρίλερ για γερά νεύρα με την Καλαμπακιώτικη ομάδα να κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία. Και φαίνεται ότι αυτό το θρίλερ θα το ζήσει ως την τελευταία στιγμή.

Τα Μετέωρα όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα ήταν στην 9η θέση ισόβαθμα με 28 βαθμούς με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου κι απείχαν 4 βαθμούς από την 8η θέση, την τελευταία της παραμονής, καθώς εκεί ήταν η Αταλάντη με 32 βαθμούς. Ο στόχος της παραμονής ήταν εφικτός αρκεί να πετύχαιναν τις νίκες που απαιτούνταν καθώς είχαν και βατό πρόγραμμα.

Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διακοπεί. Αναμένεται σήμερα να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οριστικά γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Ακούγεται ότι θα αναδειχθούν πρωταθλητές όσες ομάδες ήταν πρώτες και θ’ ανέβουν στην Φούτμπολ Λιγκ όλες χωρίς να γίνουν μπαράζ και να γίνει αναδιάρθρωση. Σ΄αυτή την περίπτωση άρα μπορούν να υποβιβασθούν λιγότερες ομάδες.

Η εισήγηση της επιτροπής διοργάνωσης αναφέρει για 4 ή 5 ομάδες να υποβιβασθούν τελικά. Αν υποβιβασθούν 4 τα Μετέωρα θα μείνουν, αν υποβιβασθούν 5 δεν θα μείνουν καθώς υστερούν στην ισοβαθμία από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Και φυσικά αυτό θ’ αφήσει πικρή γεύση καθώς αν διεξάγονταν τα 3 τελευταία παιχνίδια θα είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την παραμονή.

Βέβαια η επιτροπή διοργάνωσης έχει κάνει δύο προτάσεις: η μία να υποβιβασθεί μία ομάδα λιγότερη, ή να υποβιβασθούν μόνο οι ομάδες που έχουν σταματήσει να αγωνίζονται. Αν ισχύσει το δεύτερο τότε τα Μετέωρα θα παραμείνουν.

Όπως και να έχει αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη της η εκτελεστική επιτροπή είναι ότι σε κάποιους ομίλους τόσο για την πρώτη θέση, όσο και για την παραμονή οι διαφορές είναι μικρές και ίσως αν τα παιχνίδια πραγματοποιούνταν να άλλαζαν οι συσχετισμοί. Νομίζουμε όμως ότι η απόφαση για την παραμονή είναι πιο εύκολη σε σχέση με την άνοδο! Αρκεί να μελετηθεί η εικόνα του κάθε ομίλου ξεχωριστά για να αποφευχθούν οι όποιες αδικίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here