Στίβος: ο Καραλής με άλμα 5.70 προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

0
6

Το επί κοντώ των ανδρών ήταν το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη Σερβία, εκεί όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στο Σμεντέρεβο και με άλμα στα 5.70μ κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, κατακτώντας και αυτός το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο άλμα στα 5.30μ. Εν συνεχεία άφησε τα 5.40μ, πέρασε με την τρίτη τα 5.50μ, 5.60μ και 5.70μ, ενώ δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5.80 μέτρα.

Ο Έλληνας επικοντιστής έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, τον πρώτο του αγώνα στόχο στη σεζόν, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Aπό εκεί και πέρα, σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες επέστρεψε από σήμερα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στη δεύτερη ημέρα των Βαλκανικών Αγώνων.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου διένυσε την απόσταση σε 13.06, που είναι η καλύτερη επίδοση της από το 2018 μέχρι σήμερα και κατάφερε να κάνει το χρόνο που κυνήγησε στην κούρσα της Γενεύης, όταν και υπέστη θλάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here