Στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα τσιρλίντινγκ του 2022

0
29

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ θα φιλοξενήσει η χώρα μας στις 4-6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 2.500 αθλητών-φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας στην ανάληψη του Πρωταθλήματος ενημέρωσε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού-Τσιρλίντινγκ, Μιχάλης Φουντεδάκης.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό συντονισμό της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού, το υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, που οδήγησε στην επιτυχία της ανάληψης του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος και δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των αγώνων.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στη διάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Ο υφυπουργός σημείωσε, επιπλέον, την ικανοποίησή του, καθώς είναι προτεραιότητα στη φιλοσοφία και στην πολιτική της κυβέρνησης η εξωστρέφεια της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη μεγαλύτερης επαφής, γνωριμίας και διάδοσης στη νέα γενιά και στην κοινωνία αθλημάτων, όπως ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός, στόχος που θα συνεισφέρει και στη μεγαλύτερη αγωνιστική τους ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φουντεδάκης επισήμανε τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις η χώρα μας, για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της ΔΟΕ για την προσθήκη, στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance: Το άθλημα (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός) ήδη καλλιεργείται από 15 σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here