Σχεδόν έτοιμο το πλάνο για την συνέχιση του ΝΒΑ

0
10

Οι μέρες περνούν, ο Άνταμ Σίλβερ ολοκληρώνει το πλάνο του και μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να ενημερώσει τις 30 ομάδες του ΝΒΑ για τη συνέχεια της σεζόν 2019/20. Ο Κομισάριος έχει δώσει προβάδισμα στο σχέδιο που προβλέπει τη συγκέντρωση όλων των οργανισμών σε μία τοποθεσία, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε την Ανατολική Περιφέρεια στη Disney World της Φλόριντα και τη Δυτική στο Λας Βέγκας, ενώ αν όλα εξελιχθούν όπως τα υπολογίζει το πρώτο τζάμπολ θα γίνει είτε την Τετάρτη 15 Ιουλίου, είτε την Τρίτη 21 του μήνα.

Οι ομάδες θα πρέπει να μειώσουν τα μέλη των αποστολών από τα περίπου 55 στα maximum 35, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος (assistant coaches, προπονητές ατομικής βελτίωσης, φροντιστές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές κτλ.) να μένει πλέον εκτός συνέχειας της περιόδου. Κάποιες ομάδες ζήτησαν να συγκεντρωθούν απευθείας στην τοποθεσία που θα επιλεγεί, ενώ κάποιες άλλες που δεν έχουν καμία τύχη για να προλάβουν τα playoffs λέγεται πως εξηγούν ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Επειδή όμως άπαντες έχουν υποστηρίξει τον Άνταμ Σίλβερ στη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που ζει η ανθρωπότητα, θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να υπάρξει μια ομαλότητα με φόντο κυρίως το μέλον της Λίγκας.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως στόχος του ΝΒΑ είναι να δώσει κάθε ομάδα από πέντε έως επτά αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε εκείνες που θα συμμετάσχουν στα playoffs να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ματς ως προετοιμασία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα δούμε μια διοργάνωση, ένα τουρνουά που θα μοιάζει με το Summer League, καθώς οι αγώνες θα ξεκινούν νωρίς το πρωί και θα ολοκληρώνονται αργά το βράδυ ώστε να υπάρχει μεταξύ τους αρκετός χρόνος ώστε να απολυμαίνονται τα γήπεδα και όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν.

Όσο για την postseason; Υπάρχει η σκέψη να μικρύνουν οι σειρές τουλάχιστον του πρώτου γύρου, να χρειάζονται δηλαδή τρεις και όχι τέσσερις νίκες για την πρόκριση στα ημιτελικά κάθε περιφέρειας.

Το σημαντικό είναι ότι όλα δείχνουν πως η σεζόν 2019/20 θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στα παρκέ. Οι παίκτες θα χάσουν κάποια χρήματα από τους αγώνες που θα ακυρωθούν, θα “σώσουν” όμως πολλά περισσότερα από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει οριστική διακοπή. Ακόμη κι έτσι βέβαια το salary cap της επόμενης περιόδου θα βουτήξει προς τα κάτω και η Free Agency που αναμένεται φέτος στα μέσα/τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι αρκετά περίπλοκη τόσο για τις ομάδες που θα είναι εγκλωβισμένες στα υπάρχοντα συμβόλαια με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν πολλά εκατομμύρια σε φόρους πολυτελείας, όσο και για τους free agents ή όσους έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν πρόωρη επέκταση όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here