ΦΙΦΑ: σύνοδος για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

0
12

Η FIFA θα συμβουλευτεί επίσημα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής, τις ομοσπονδίες-μέλη της, σχετικά με το πρόγραμμα διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια ομοσπονδία.

«Έχουν σταλεί προσκλήσεις σε ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες για διαβουλεύσεις στις 30 Σεπτεμβρίου σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής. Θα είναι η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε η FIFA, στην ανακοίνωσή της.

Πρόσφατα, μέσω του Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της FIFA για την «παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου», η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενίσχυσε την πρόθεσή της για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, ιδέα που συγκέντρωσε την υποστήριξη κορυφαίων αστέρων του παρελθόντος, ανάμεσά τους ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο παλαίμαχος Αυστραλός διεθνής, Τιμ Κέιχιλ, και ο θρυλικός τερματοφύλακας της Δανίας, Πέτερ Σμάιχελ.

Πάντως, παρά την θετική στάση των συνομοσπονδιών της Ασίας (AFC), της Αφρικής (AFA) και του 55% των φιλάθλων σε σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία της FIFA, αντίθετες είναι η UEFA και η CONMEBOL (συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής), καθώς και η διεθνής ένωση ποδοσφαιριστών, FIFPRO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here