12 εκατομμύρια θα διατεθούν στα ενεργά σωματεία

0
44

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «άνοιξε τα χαρτιά του» μιλώντας στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων και σωματείων του νομού Λάρισας, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα της αθλητικής εκλογικής διαδικασίας, όπως αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη γραμματεία της κυβέρνησης και αποκάλυψε ότι θα διατεθούν 12 εκατομμύρια ευρώ στα σωματεία της ελληνικής επικράτειας, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ενεργά.

Η συζήτηση, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και ο κ. Αυγενάκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Όπως ανέφερε, δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα ενεργά σωματεία, ενώ οι εκλογές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε κατά τόπους Ενώσεις, εφόσον ο αριθμός των σωματείων υπερβαίνει κάποιον αριθμό (έκανε λόγο για δέκα). Δικαίωμα υποψηφιότητας για την προεδρία δεν θα έχουν άτομα ηλικίας άνω των 71 ετών, θα μπορούν όμως να συμμετέχουν σε επιτροπές.

Όπως διευκρίνισε, τα σωματεία που θα ψηφίσουν θα πρέπει 20 μέρες πριν τις εκλογές στις Ομοσπονδίες να είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα σωματείων, ενώ θα υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος. Ο υφυπουργός προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πρώτη απ΄ όλες τη μισθοδότηση των στελεχών της (τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί), προκειμένου να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό το έργο της.

Εκτός της αναβάθμισης του Αλκαζάρ, που ανακοινώθηκε στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και το κλειστό στίβου της Νεάπολης, υπογραμμίζοντας πως «δεν γίνεται να κάνουμε εγκαταστάσεις και να αφήνουμε στην τύχη τις υπόλοιπες». Επίσης, θα δοθεί άδεια στο κλειστό του Αλκαζάρ.

ΠΗΓΗ: mikriliga.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here