Η Αγγλία βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό με… θύτη τη Σλοβακία, ωστόσο ο Τζουντ Μπέλιγχαμ τον απέτρεψε με ένα απίθανο γκολ στο 90+5′, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να κάνει εν τέλει την ανατροπή (2-1) στην παράταση, παίρνοντας, έστω και με αυτόν τον ψυχοφθόρο τρόπο, το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.
Οι παίκτες του Καλτσόνα προηγήθηκαν με το γκολ του Ιβάν Σρανζ (25′) και φάνηκε πως θα κάνουν την έκπληξη στην «Άουφ Σάλκε Αρίνα» του Γκέλζενκιρχεν.
Ωστόσο, το απίθανο ψαλιδάκι του Τζουντ Μπέλιγχαμ στα… χασομέρια του αγώνα έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί «καθάρισε» για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ο αρχηγός, Χάρι Κέιν (91′).