Η Εθνική μας ομάδα έμαθε τους αντιπάλους της ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, και μια εκ των Β.Μακεδονιας, Ρουμανίας ή Ουγγαρία, με τον τελευταίο αντίπαλο να προκύπτει από τα προ-προκριματικά.
Από τον κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτοι, με την Ελλάδα, εφόσον τερματίσει στην πρώτη τριάδα του ομίλου της, να αντιμετωπίζει στη δεύτερη φάση των ομίλων τις τρεις πρώτες ομάδες του πρώτου ομίλου, που αποτελείται από την Ισπανία, την Γεωργία, μία εκ των Σλοβακίας, Ελβετίας ή Ουκρανίας (που θα προκύψει από τα προ-προκριματικά που θα γίνουν τον Αύγουστο) και τη δεύτερη του προ-προκριματικού ομίλου όπου συμμετέχουν Δανία, Νορβηγία και Κροατία.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν o πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας Ντίνος Σβερκούνος και το μέλος του κεντρικού γραφείου της FIBA, Αρης Ζώης. Να σημειωθεί πως μετά την κλήρωση, θα ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν, όπου το διήμερα 16-17/5 θα διεξαχθεί το Mid Term Congress της FIBA
Ο Καρμέλο Αντονι ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, στην οποία, πέραν της Ελλάδας, άλλες 80 Εθνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους για τα 420 παιχνίδια που θα διεξαχθούν για τα προκριματικά.
Η Ντόχα θα είναι η πρώτη περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα φιλοξενήσει Παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, αλλά και η πρώτη πόλη που θα υποδεχθεί από την αρχή μέχρι το τέλος όλες τις ομάδες, από τότε που έχουν αυξηθεί σε 32.
















