Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: ασημένιο μετάλλιο για τον Σίσκο

0
1

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στα αγωνίσματα κολύμβησης του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, χάρη στον Απόστολο Σίσκο.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 200 μ. ύπτιο στο Παρίσι, κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:53.81 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι.

Ο Σίσκος «κατέβηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του το φράγμα του 1:54, βελτιώνοντας το 1:54.06 που είχε σημειώσει στον ημιτελικό. Με εντυπωσιακό τελευταίο 50άρι, κατάφερε να προσπεράσει και να αφήσει πίσω του τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 1:53.96, αλλά και τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ, που έμεινε τέταρτος με 1:54.07.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα με χρόνο 1:53.08. Ο Κος πρόσθεσε τον ευρωπαϊκό τίτλο στις ήδη μεγάλες διακρίσεις του ως Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και δεν πλησίασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ 1:52.30 που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους βοηθούς του προπονητή Παναγιώτη Βελέντζα είναι και ο Καλαμπακιώτης Χρήστος Αδάμος ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι και μαζί με όλο το υπόλοιπο τιμ πανηγύρισε αυτή την μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική κολύμβηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here