Χρήστος Αυγέρος: “στόχος της Κ16 είναι η εξέλιξη των παιδιών”

0
118

Ο Χρήστος Αυγέρος θα συνεχίσει να είναι για δεύτερη σερί χρονιά προπονητής στην Κ16 των Μετεώρων. Βέβαια πέρυσι η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι βάσεις για μια καλή ομάδα είχαν ήδη μπει. Φέτος η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε για τη νέα σεζόν και ο Χρήστος Αυγέρος αναφέρει σήμερα στο sportskalampaka τους στόχους και τις προοπτικές εξέλιξης αυτού του σημαντικού τμήματος της Ακαδημίας των Μετεώρων όπως επίσης και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πώς αποφάσισες να αναλάβεις για δεύτερη σερί σεζόν την Κ16 των Μετεώρων;

Για μένα ήταν κάτι εύκολο για να πάρω αυτή την απόφαση, να συνεχίσω δηλαδή για δεύτερη σερί χρονιά στην Κ16 των Μετεώρων. Δούλεψα με τα παιδιά έναν χρόνο, με ξέρουν και τους ξέρω, περάσαμε αρκετά μαζί και ήθελα να συνεχίζω μαζί τους. Νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη είναι κάτι καλό και για τις δύο πλευρές.

Υπήρχαν άλλες προτάσεις για σένα;

Υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Μίλησα και με το Καστράκι, μάλιστα η προσέγγισή τους ήταν πολύ καλή, και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, αλλά και για την πρόταση.

Ο στόχος της Κ16 για τη νέα σεζόν ποιος είναι;

Στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, να είναι ψηλά στην βαθμολογία, να δείξει ένα καλό πρόσωπο με αρχές τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες μέσα στο γήπεδο. Επίσης πάντα μεγάλος στόχος είναι η εξέλιξη των παιδιών και κάποια παιδιά ήδη ανέβηκαν σκαλοπάτι και βρίσκονται στην ανδρική ομάδα και θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες όσον αφορά την προπονητική ποιες είναι;

Αυτή τη στιγμή είμαι στην Κ16 και με ενδιαφέρει μόνο αυτή η ομάδα. Για μένα ταβάνι δεν υπάρχει όσον αφορά τις φιλοδοξίες μου. Όμως αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά που πρέπει να γίνει στην Κ16 και να βοηθήσω τα παιδιά να εξελιχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι διαφορετικό υπάρχει ανάμεσα στις ανδρικές ομάδες και τα τμήματα υποδομής;

Το κομμάτι των τμημάτων υποδομής είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι. Εκεί χτίζεται κάτι μέρα με την μέρα, τα παιδιά πλάθονται χρόνο με το χρόνο και όλο αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Είναι πολύ διαφορετικό να δουλεύεις με παιδιά, πρέπει να τους εμπνεύσεις για να μάθουν αυτά που θα τους διδάξεις.

Μια ανδρική ομάδα είναι εντελώς διαφορετική, εκεί έχεις ποδοσφαιριστές κατασταλαγμένους και η δουλειά είναι σε άλλη μορφή.

Πως αισθάνεσαι που κάποια από τα παιδιά της περσινής ομάδας ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα;

Αυτός είναι εντέλει και ο στόχος της όλης δουλειάς, η εξέλιξη των παιδιών. Χαίρομαι που υπάρχουν παιδιά που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα. Χαίρομαι που ανέβηκαν σκαλοπάτι και θεωρώ ότι κάναμε σωστά βήματα πάνω σ’ αυτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here