Όρθια στην Τούμπα 0-0 στάθηκε η ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και κράτησε τη διαφορά των τριών βαθμών που την χωρίζει απ’ τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος έχει και ματς λιγότερο (Κηφισιά). Η μοιρασιά στην Θεσσαλονίκη αδικεί την Ένωση που είχε τα δοκάρια με Κοϊτά και Γιόβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι στο 12΄, όταν ο Στρακόσα απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Γιακουμάκη.
Στο 40′ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με δυνατό σουτ του Κοϊτά εκτός περιοχής.
Στις καθυστερήσεις ο Κοϊτά έσπασε στον Μαρίν με κεφαλιά, ο Ρουμάνος προχώρησε στα όρια της περιοχής κι εξαπέλυσε σουτ που έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παβλένκα.
Ο ΠΑΟΚ ωστόσο άγγιξε το πολυπόθητο γκολ στο 87′. Οι Μπάμπα και Τάισον συνδυάστηκαν περίφημα, ο πρώτος έκανε το γύρισμα στο πέναλτι, ανενόχλητος ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.
Η ΑΕΚ πήγε να «κλέψει» το ντέρμπι στο 90+4′. Σε σέντρα του Λιούμπισιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιόβιτς αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε απ’ το αριστερό δοκάρι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (52΄Οζντόεφ), Ζαφείρης(86΄Μπιάνκο), Χατσίδης (52΄Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Γιακουμάκης.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί (64΄Βίντα), Πήλιος(79΄Πενράις), Πινέδα, Μαρίν, Κοϊτά (79΄Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς(64΄Κουτέσα), Βάργκα (90+2′ Ζίνι), Γιόβιτς.
















